22.01.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Üç ayların ilki olan Receb Ayının ilk Cuma gecesi Regaip Kandilidir. 11 Ocak 2024 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece Regaip Kandilini idrak edeceğiz.

Regaib; geleceğe yönelik arzu ve isteklerimizi, her türlü rağbet ve Regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir.

Sevgili Peygamberimiz (sav), üç aylara ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslâm âlemi için tekrar ederek: “Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Bu vesileyle, Perşembe gecesi ailece bütün vatandaşlarımızı Camilerimizde Akşam-Yatsı Namazı arası düzenlenecek olan “Regaip Kandili Programları”na, ayrıca; Müftülüğümüzce Perşembe günü saat 14:00’da Cumhuriyet mahalle Camii’nde bayanlara yönelik kandil programına, akşam-yatsı namazı arası Belen Camii’nde yapılacak olan programlara davet ediyoruz.

Milas ilçe Müftülüğü olarak, Milas halkımızın ve bütün İslâm âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını,rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Mevla'dan niyaz ediyoruz.”

Yusuf YAŞAR

İlçe Müftüsü