23.02.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN BERAAT KANDİLİ MESAJI

Mübarek Üç Aylar’ın ikincisi, Şaban Ayı’nın incisi Beraat Kandili’ne kavuşmanın sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri yaratan, yaşatan, sayısız nimetler veren bu günlere getiren hususen bu senenin kandilleri Regaibin, Miracın feyiz ve bereketini, Beraat’ın af, bağış ve mağfiretini lütfeden Yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun. Resulü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)'e salât ve selâm olsun.

24 Şubat 2024 Cumartesi gününü 25 Şubat 2024 Pazar gününe bağlayan gece mübarek “Beraat Kandili” dir.

Borçtan ve suçtan kurtulma anlamında olan Beraat; aynı zamanda günahlardan arınma demektir. Bu gecede yüce Rabbimiz, kendisine samimiyetle yönelenleri bağışlayacak ve onlara büyük ecirler ihsan edecektir.

Peygamberimiz bu geceyi ibadetle geçirmemizi tavsiye etmişler ve şöyle buyurmuşlardır: “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman o geceyi ibadetle ihya ediniz ve gündüzünü oruçla geçiriniz. Çünkü Allah-u Taala o gece güneş doğuncaya kadar dünya alemine rahmet nazarı ile tecelli eder ve buyurur ki;

-Yok mudur istiğfar eden, mağfiret edeyim.

- Yok mudur rızık isteyen, rızıklandırayım.

- Yok mudur dert ve musibetlere uğrayan, şifasını vereyim.

- Daha ne gibi istekleri olan varsa istesinler vereyim.”

Bundan dolayı bu geceyi çok iyi değerlendirelim. Gündüzünü oruçlu, gecesini ibadetle ve uyanık geçirelim. Camilere koşarak, sohbetleri dinleyerek, namazları kılarak, Kur’an okuyarak veya dinleyerek, dualar yaparak, yapılan dualara iştirak ederek, kendi başımıza kaldığımız zaman da kaza namazları kılarak, tevbe ve istiğfar ederek, zikrederek ve şükrederek geçirmeliyiz.

Ayrıca; kandiller vesilesiyle yüce Rabbimizin bizi affetmesi ve büyük ecirler lütfetmesi için kendisine dua ederken, diğer yandan anne ve babamızın hayır dualarını almaya, akrabalarımızla olan ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışmalıyız. Aynı zamanda afete uğramış insanları, fakir ve yoksulları, bakıma muhtaç kimsesiz çocukları, yetimleri, hastaları görüp gözeterek onlara yardım eli uzatarak birlik ve beraberliğimizi, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Hiç şüphesiz ki bunlar, Cenab-ı Hakkın rızasına ermemize vesile olacağı gibi, birlik-beraberliğimizin sağlanmasında da önemli rol oynayacaktır.

Bu vesile ile; Ramazan ayının müjdeleyicisi Beraat kandilinizi tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kurtuluşa ermesini ve Filistin’deki kardeşlerimizin bir an evvel huzura kavuşmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz.

Beraat kandili münasebetiyle akşam namazından sonra BELEN Camii başta olmak üzere, bütün camilerimizde Kur’an-ı Kerim-Sohbet-Dua programları yapılacaktır. Ayrıca; 25 Şubat Pazar günü Cumhuriyet Mahalle Camiinde 06.45 de Sabah namazı buluşması yapılacaktır. Tüm kardeşlerimizi yapılacak bu programlara ailece davet ediyoruz. Gecemiz, Beraatımız, kulluğumuz mübârek olsun..

Yusuf YAŞAR                                                                                                                                           Milas İlçe Müftü