13.09.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Hicrî 12 Rebîu’l Evvel 1446, Milâdî 14 Eylül 2024 Cumartesi gününü Pazara bağlayan gece, zerreden küreye bütün bir kâinata rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (sas)"in varlık âlemini şereflendirmesinin 1392. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Öncelikle Mevlid-i şerifine bir kez daha erişme bahtiyarlığına nail olduğumuz Muhammed Mustafa (sas)"yı; adalet, merhamet, muhabbet ve hikmet peygamberini tazim ile yâd ediyoruz. Salat-ü selam, tahiyyat ü ikram, her türlü ihtiram ona, âline, ashabına ve etbaına olsun. Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini; vatanımız, milletimiz, Filistindeki kardeşlerimiz,gönül coğrafyamız ve Milas halkımız için mevlid kandilinin barış, bereket ve selamete vesile olmasını dilerken, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (sas) yüce örnekliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ"dan niyaz ediyoruz.

Ayrıca; 14 Eylül Cumartesi günü akşam namazından sonra Belen Camii’nde ve tüm camilerimizde Kur’an-ı Kerim-Mevlid-Sohbet-Dua programları yapılacaktır. Yine Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din görevlileri haftası olması münasebetiyle Pazar günü Cumhuriyet mah. Camiin’de ailece sabah namazı buluşması yapılacaktır. Tüm kardeşlerimizi aile fertleriyle beraber yapılacak olan bu programlara davet ediyoruz.

Yusuf YAŞAR

Milas İlçe Müftüsü