08.04.2024

MİLAS DA KADİR GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI...

Evveli rahmet, ortası af ve mağfiret, sonu da kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerinde Kur’an’ın nüzul ettiği gece de Milas Müftülüğü tarafından ‘’Kadir Gecesi Programı’’ düzenlendi.

Milas’ın çeşitli camilerinde düzenlenen programlarla birlikte Belen Cami’nde düzenlenen programa Milas halkı yoğun ilgi gösterdi. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, ilahiler ve kasideler ile devam etti.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Yusuf YAŞAR: Kadir gecesinin bir dua, istiğfar ve arınma gecesi olduğunu belirterek "Allah’ın sonsuz rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu gece, gafletle geçen yılların telafisi için eşsiz bir fırsattır. Zihin ve gönülleri meşgul eden her türlü olumsuzluktan arınmak, hata ve günahlara bir daha dönmemek üzere tövbe etmek için büyük bir imkandır." dedi. Sohbetin ardında hep birlikte dualar edilip tövbe istiğfarlar edildi.

Teravih namazının ardından Kurşunlu(Firuzbey)-Hacı İlyas ve 1.Gümüşkesen Camilerinde Sakal-ı Şerifler salavatlar ve tekbirler eşliğinde ziyarete açıldı.