25.04.2024

MİLAS'DA HACI ADAYLARI İÇİN "HACCA HAZIRLIK KURSLARI'' YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac Organizasyonu ve A Grubu Seyahat Acentaları ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Milas’tan kutsal topraklara gidecek Hacı adayları için seminerler (Hac Hazırlık kursları) düzenlendi.

Milas İlçe Müftülüğünce 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Müftülük konferans salonunda düzenlenen Seminerlere, İl Müftümüz Yaşar ÇAPÇI, İlçe Müftümüz Yusuf YAŞAR, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürümüz Mustafa ÖNALIR, İlçe Vaizimiz Salih Rifat ŞEN, İlçe Vaizimiz Sultan YAŞAR, Din Görevlilerimiz Yıldırım ESKİN, Kudret KILINÇARSLAN ile hacı adayları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftümüz Yusuf YAŞAR hacca gidecek vatandaşların haclarının kabul olması temennisinde bulundu ve Türkiye'ye tanınan 83 bin 430 kontenjandan 50 Hacının bu yıl Milas'tan kutsal topraklara gideceğini ifade etti. Daha sonra İlçe Müftüsü Yusuf YAŞAR ve görevliler tarafından Hacı adaylarına, slaytlar eşliğinde ''Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Bir arada Yaşama Bilinci, İbadet Bilinci Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hac’daki Sembollerin Anlamı, Hz. Peygamber (s.a.s.) Mescid-i Nebevi ve Medine, Kadınlara Özgü Konular,Temel Sağlık Bilgileri'' ve genel konularda bilgiler verildi.

İl Müftümüz Yaşar ÇAPÇI hocamız, hacılarımıza ''Ana hatlarıyla Hac İbadetinde dikkat edilmesi gerekenler'' konusunda bilgiler verip, Daire Başkanlığı döneminde yaşadığı tecrübeleri paylaştı ve seminer sonunda Hacı adaylarının sorularını yanıtladı.

Seminer sırasında bazı hacı adayların duygulandığı görüldü. Seminere iştirak eden hacı adayları, yapılan seminerden çok memnun olduklarını dile getirip, Diyanet İşleri Başkanlığı’ na ve Milas İlçe Müftülüğü’ ne teşekkür ettiler.