29.01.2021

“ON KITA BİR VATAN İLELEBET İSTİKLÂL” TEMALI RESİM VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI

1. Yarışmanın temel amacı İstiklal Marşı ile Mehmet Akif ERSOY’un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak; gençlerle iletişim kurmak ve Başkanlık gençlik çalışmalarına ivme kazandırmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar ile Başkanlık gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif olarak yer alacaklardır.
  2. Yarışma, kompozisyon alanında lise öğrencileri arasında, resim alanında ortaokul öğrencileri arasında  “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl” teması ile gerçekleştirilecektir.
  3. Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden lise ve ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci sadece en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.
  4. Son başvuru tarihi 05 Mart 2021 olarak belirlenmiştir. Başvurular ilçe müftülüklerine bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.
  5. Yarışma aşamalı olarak ilçe ve il müftülüklerince ilçe birincileri ve il çapında birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye girenlerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.
  6. İlçe müftülükleri 08 Mart 2021 tarihine kadar ilçe birincisini belirleyerek il müftülüklerine bildireceklerdir. Büyükşehir statüsünde olmayan illerde merkez ilçe birincisi il müftülüğünce tespit edilecektir.
  7. İl müftülükleri ise 12 Mart 2021 tarihinde yarışmayı sonuçlandırıp dereceye girenleri internet siteleri üzerinden ilan edeceklerdir..
  8. İlçelerde resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere birinci olan öğrenciler 200 TL, ikinci olan öğrenciler 150 TL ve üçüncü olan öğrenciler de 100 TL ile ödüllendirilecektir.