25.04.2019

Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık İl Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle her yıl düzenlenen Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışmalarının 2019 yılı il etabı Muğla Müftülüğü’nde gerçekleştirildi.

Muğla genelinde yapılan yarışmalarda, Menteşe ve Fethiye ilçelerinde birinci seçilen adayların katılımıyla gerçekleşen Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma yarışmasının il etabında birinciliği Menteşe İlçe Müftülüğü görevlisi Burak Yıldırım alırken, ikinciliğe ise Milas İlçe Müftülük görevlisi Faik Dilmaç seçildi.

Hafızlık yarışması ise Dalaman ve Fethiye birincilerinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışmanın birincisi Dalaman İlçe Müftülüğü görevlisi M. Sıddık Baba, ikincisi ise Fethiye İlçe Müftülüğü görevlisi Erdal Çetin olarak belirlendi.

Komisyon Başkanlığını Menteşe Müftüsü Mustafa Aydın’ın yaptığı yarışmada, birinci seçilen yarışmacılar, ödüllerin yanı sıra 19 Haziran tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve 23 Haziran da Aydın’ da düzenlenecek Hafızlık bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.