25.04.2019

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Buluşması Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  Türkiye’nin çeşitli illlerinde yapılan personel buluşmalarının bir yenisi 25 Nisan Perşembe günü Muğla'da gerçekleşti.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Hizmetlerinden Sorumlu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Ramazan Muslu Muğla’ya gelerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Konferans Salaonu’nda Menteşe ve çevre ilçelerden katılan din görevlileri ile buluşma toplantısı icra etti. Toplantı; saygı duruşu ,İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde Kur’an-ı Kerim dinletisinin ardından Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu çeşitli ilçelerden katılan din görevlilerine konuşma yaptı. Din görevlilerinin nitelikleri, çalışma gayretleri ,hizmet aşkı ve kendilerini geliştirme konularına değindi. Muslu;  konuşmasında şunları söyledi: ”Değerli kardeşlerim bizler seçilmiş bir topluluğuz . Görevimiz sadece namaz kılmak, kıldırmak ve Kur’an okumak değil. Namaz ve Kur’anı yaşamaktır. Allah katında hesap verebilmemiz için görevimizde samimi ve ilkeli olmalıyız. İlkelerimizden ödün vermeden hizmetlerimizi yürütelim. Özelikle gençlerimiz, çocuklarımız ve aile konularında önemli bir vizyonumuz var. Onlara ulaşmamız gerekmektedir. Ayrıca kendimizi geliştirme ve yenileme adına her ay okumalarımızı yapmaya gayret edelim. Kendi performanslarınızı cemaatinizi takip ederek ölçebilirsiniz. Daha fazla cemaate ve gence, yetimlere ulaşmaya hitap etmeye gayret edelim” dedi.

Konferans sonunda personelin sorularını  da yanıtlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’ya Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından buket takdim edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Konferans Salonu’nda  yapılan Konferansın ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu İl Müftülüğü ’nü ziyaret etti. Müftülük makamında çevre ilçe müftülerinin de katılımıyla sohbet ve görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcsı Ramazan  Muslu Milas’ta yapılacak olan program için hareket etti.