15.03.2021

Rusya Vatandaşı Diana Sarı Müslümanlığı Seçti

Rus Vatandaşı Diana Sarı Muğla İl Müftülüğünde düzenlenen İhtida Merasimi ile müslüman oldu.

Müslüman olmak istediğini belirterek eşi Volkan Bey ile birlikte Muğla İl Müftülüğüne başvuruda bulunan Diana SARI için “İhtida Merasimi” düzenlendi. Muğla İl Müftülüğü Şube Müdürü Muhammet YATĞIN`ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Muğla İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT, İslam dini hakkında bilgiler verdi. Ardından Diana SARI şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Merasim sonunda İİ Müftüsü İbrahim ÖCÜT, Diana SARI’ya “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur’an-ı Kerim’in Rusça Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

Volkan Bey ise eşinin Müslüman olmasından dolayı mutluluğunu ifade edebilecek kelime bulamadığını belirterek Yüce Allah’a hamd-u senalarda bulundu.