25.11.2021

Muğla İl Müftülüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Panel

Muğla İl Müftülüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesi "Şiddet İnsan Onuru ile Bağdaşmaz" konulu panel düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda gerçekleşen Panele D.İ.B Dijital Yayınlar daire başkanı Lokman Arslan,D.İ.B Başkanlık Vaizi Ömer ERDEN, Muğla  Şönim Sosyal Hizmet uzmanı Hakan ÇİFTÇİ katıldı.

Moderatörlüğünü Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI nın yaptığı Panel Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından Kur'an tilaveti ile başladı.
Muğla İl Müftüsünün de yer aldığı Aile sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kamu spotunun izlenmesi ile devam eden programda Panele geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI programın öneminden bahsetti. Genelde tüm canlılara,özelde kadına şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu aktaran ÇAPÇI, konunun alanlarında uzmanlarının Panelde detaylı bilgi vereceğini  ifade etti.

Daha sonra Panelist Şönim Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan ÇİFTÇİ yaptığı konuşmadan Aile sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şiddeti önlemede alınan önlemlere değindi.Kades uygulamasının oldukça yaygın olduğunu aktaran ÇİFTÇİ,tüm kadınların Kades uygulaması ile kendini daha güvende hissedeceğini dile getirdi.

Son olarak konuşan Dib Dijital Yayınlar Daire Başkanı Lokman ARSLAN, Şiddetin dini yönden önlenmesi konusunda neler yapılabilir sorusuna cevaplar verdi.
Çağımızın en büyük problemlerinin başında bencilliğin  geldiğini aktaran ARSLAN, bu konuda dini referansları paylaştı.
Panel toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.