20.05.2022

Prof.Dr. Muhammet Şevki Aydın Muğla İl Müftülüğü'ne konuk oldu

Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli  Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili ve Diyanet İşleri  eski Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Muhammet Şevki Aydın , Muğla İl Müftülüğü Konferans salonunda Muğla’da  görev yapan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu hocaları ile hasbihal programında biraraya geldi.
Söyleşi öncesi Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’yı makamında ziyaret eden Aydın, Çapçı ile makamında bir süre sohbet etti.

Ziyarette, İl Müftü yardımcıları Sema Özbakış  Adnan Uğur  ve Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın da hazır bulundu.
Ziyaret sonrası Konferans salonuna geçen Aydın burada Din görevlilerine hitap etti.

Burak Şekercioğlu’nun Kur’an tilaveti ile  başlayan programda ilk olarak  selamlama konuşması yapan, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı,Diyanet İşleri Başkanlığı’nda  Başkan yardımcılığı  yapmış akademisyen,eğitimci Aydın’ı müftülükte ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek, yoğun programında kendilerine zaman ayıran Prof.Dr.Muhammet Şevki Aydın’a teşekkür etti.

Müftü Çapçı’nın selamlama konuşması sonrası kürsüye gelen Aydın, Bilgi’nin günümüz dünyasında gerekli görülmeyen bir şey haline geldiğini bunun büyük bir tehlike olduğunu aktardı.Bilgiyle,ilimle uğraşanların ise  bunu içselleştirmeden ezberci bir tavırla yaptığını bunun toplumsal gelişmede ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.

Din görevlilerine yönelik sorular ve cevaplar şeklinde geçen hasbihal de Aydın,gereksiz bilgiyle uğraşmanın zaman kaybı olduğunu ihtiyaç duyulan bilgiye yönelmenin daha önemli olduğunu ifade etti.

Din görevlilerin bu konuda ciddi bir görev üstlendiğini dile getiren Prof.Dr. Aydın, herkesin anladığı seviyeye göre hitap etmek gerektiğini  ve kendi yaşamadığımız bir şeyi başkasına aktarmanın faydasız olduğuna değindi.

Karşılıklı soru cevaplarla hasbihal son buldu.