02.06.2022

Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2022 yılı vekaletle kurban organizasyonu il tanıtım toplantısı Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.
Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve ilgili personel katıldı.
Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma Muğla il birincisi Mehmet Akif Durgut’un Kur’an tilaveti ile başlayan programda selamlama konuşması yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ; "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile 1993 yılından beri vekaletle kurban organizasyonu düzenlemektedir. Söz konusu organizasyonun geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla tanıtım toplantıları yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız gerek kurban ibadetinin usulüne uygun olarak yerine getirilmesi gerekse kurbanını yurt içinde ve yurt dışında vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza rehberlikte bulunulması, yardımcı olunması, kurban etlerinin mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırılması doğrultusunda gayret göstermektedir." dedi
Tanıtım filminin izlenmesinin ardından söz alan Diyanet İşleri Baskanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci de Türkiye’nin çok değerli bir ilinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek , vekaletle kurban organizasyonunun tarihi sürecine, hedeflerine, etkilerine vurgu yaptı. Vekaletle kurban organizasyonu kapsamında 2021 yılına ilişkin genel ve Muğla iline özel verilere değindi. Sünetci, organizasyonun maddi boyutunun yanında çok büyük bir manevi boyutunun, sembolik kıymetinin, önemli mesajlarının olduğunu ifade etti. Türkiye Diyanet Vakfı 2022 yılı vekaletle kurban organizasyonunda yurt içi kurban hisse bedelinin 2.250 yurt dışı kurban hisse bedelinin ise 1.800 ₺ olarak belirlendiğini açıkladı. Vekaletle kurban ibadetinin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışanları ile gönüllülerin gayreti, hayırsever milletimizin cömertlik ve teveccühü ile her geçen yıl daha da ivme kazandığını belirterek bu konuda hizmet eden, destek veren herkese teşekkür etti.
Sunumun ardından soru cevap bölümüyle program sona erdi.