02.06.2022

2022 yılında Hacca gidecek Hacı adaylarına seminer verildi

Dünyada yaşanan pandemi süreci dolayısı ile Kutsal Topraklara konulan engelin bu yıl kalkması sebebiyle Suudi Arabistan yönetimince Türkiye’ye 37.770 kişilik bir kontenjan ayrıldı.

Bu bağlamda pandemi süreci öncesi 2020 yılı hac kur'asında ismi çıkan Hacı adayları, engelin kalkmasıyla bu yıl öncelikli olarak Kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.

Muğla genelinde başvuru yapan 148 Hacı adayı için  Muğla İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde  ömürde bir defa yapılan Hac İbadetinin bilinçli, şuurlu ve doğru bir şekilde yapılması için seminerler düzenlendi.
 Muğla İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminerde Muğla Merkez Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere İlçelerinden gelen 27 Hacı adayı bilgilerindirildi.

Seminer açılışında konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, “İki yıl aradan sonra ayrı kaldığımız ve özlem duyduğumuz mübarek beldelere yeniden kavuşacak olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.
"Kime ki, Kabe nasip olsa Hüda rahmet eder, Her kişi hanesine sevdiğini davet eder" Ne mutlu sizlere ki Rahman'ın misafiri olarak Beytullah'a Kâbe'ye gideceksiniz. Aşık'ın  maşukuna yaptığı bu kutsal yolculuğunuz mübarek olsun. Allah Resûlü (s.a.s.) "Kabul olunan Haccın karşılılığı ancak cennettir." buyuruyor. Rabbim Haccınızı mebrur, amellerinizi ve dualarınızı makbul eylesin inşallah." diyerek başladığı sözlerine Hacı adaylarını tebrik ederek devam etti.

Daha sonra "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamları"  konusunda Hacı adaylarına slayt eşliğinde sunum yaptı.
İki gün süren seminerlerde İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral ; "Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlıklar, İbadet Bilinci ve Hac ibadeti" İl Müftü Yardımcı Sema Özbakış ; "Hanımlara Özgü Konular ve Temel Sağlık Bilgileri" Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın ; "Bir Arada Yaşama Bilinci ve Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere" konulu sunumlar yaptı.