15.08.2022

Müftü Çapçı Aşure dağıtımına katıldı

Cuma Namazı sonrası Muharrem Ayı vesilesi ile Emir Beyazıt Camii’nde Aşure Dağıtımı gerçekleştirildi.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Muğla Menteşe İlçe MüftülüğüEmir Beyazıt Caminde icra edilen aşure dağıtımına katıldı.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın Yanı sıra Menteşe İlçe Müftü Vekili Hüseyin Kılıçarslan da yer aldı.

Cuma Namazı öncesinde Çapçı, cemaate vaaz verdi.

İçinde bulunulan Muharrem Ayı’nın İslam Tarihindeki yerinden bahseden ve Muharrem Ayının 10.gününün Aşure günü olarak bilindiğine değinen Çapçı ,özellikle Hazreti Peygamberin biricik torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki Ehlibeytten 72 Müslüman’ın zalimler tarafından o günde şehit edildiğini dile getirdi.
İslam Tarihinde “Kerbela“olarak bilinen elim hadisenin :Mezhebi, meşrebi ve düşüncesi ne olursa olsun bütün ümmetin ortak acısı, Allah’a ve Resûlüne iman eden, ehl-i beyte muhabbet besleyen her Müslümanın yürek sancısı olduğunu dile getirdi.

Hutbe irad edip, Namazı da kıldıran Çapçı,Cami İmam Hatibi Mehmet Gülşen ile birlikte gelen 500’e yakın cemaate aşureden ikram etti.