18.08.2022

Kışla Parkında muhteşem çocuk şenliği

Muğla İl Müftülüğü himayesinde Menteşe, Ula, Yatağan İlçe Müftülükleri, İlim Yayma Cemiyeti Muğla Şubesi, Gençlik ve Spor İl Müd. Gençlik Merkezi, Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi, Muğla Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü, Eğitime Destek Platformu, Büyükşehir ve Menteşe Belediyeleri ve Danimarka Roskilde şehrinden hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile Çocuk Şenliği düzenlendi.

Muğla Kışla Parkında Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen Şenliğe Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla İl Müftü Yardımcıları Sema Özbakış ve Erkan Saral, İlim Yayma Cemiyeti Muğla
Şube Başkanı Ayhan Balcı, Menteşe, Yatağan, Ula İlçe Müftülüğü personeli, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Hafız Burak Şekercioğlu'nun okuduğu Kur'an Tilaveti ile başlayan programda çocuklar Gol atma, halat çekme, yumurta taşıma, balon patlatma, Çuval Yarışı, Matrak oyunu, sandalye Kapmaca ve daha bir çok oyun ile birlikte eğlenerek,
Ebru, Kaligrafi, yüz boyama etkinliklerinin standlarında doyasıya vakit geçirme imkanı buldu.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı standları ve spor alanlarını tek tek gezerek çocuklarla yakından ilgilendi.

Yaklaşık dört saat süren ve büyük bir ilgiyle karşılanan Çocuk etkinliğinde, ayrıca Kermese de ilgi oldukça yoğundu.
Dondurma, Kar helvası, lokma, Keşkek, Aşure, Çay, Su gibi yiyecek ve içeceklerin ücretsiz dağıtıldığı etkinlikte aynı zamanda hatıra köşesi de oluşturularak misafirlerin fotoğraf çekilmesi sağlandı.

Yarışmaların yanı sıra  Yaz Kuran Kurslarında eğitim gören çocuklar hocaları ile birlikte hazırladıkları ilahileri ve duaları sahnede sunma imkanı buldu.
Yarışmalarda dereceye girenlerin kazandığı Madalyaların takdim  Töreninde konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı;
"İl Müftülüğümüzün himayesinde gerçekleştirilen 2022 yılı yaz Kuran Kurslarımızda okuyan öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz Çocuk Şenliğine ilginiz, alakanız ve katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür eder, saygılar sunarım. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Çocuk şenliğimizin gelecek yıllarda da düzenleyerek, geleneksel hale getirmek istiyoruz." dedi

Emeği geçenlere, maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür eden Çapçı, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek madalyalarını takdim etti.
Program hatıra fotoğraf çekimi ve bireysel performanslarla son buldu.