28.09.2018

“MERHAMET MEDENİYETİNİN TRAJEDİSİ KERBELA VAKASI” KONFERANSI

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Muğla Kadın Aile Gençlik Merkezi Derneği tarafından yürütülen Huzura Er Huzur Ver projesi kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ tarafından “Merhamet Medeniyetinin Trajedisi Kerbela Vakası” başlıklı konferans verildi. Programa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adnan ÇEVİK, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK, Muğla İl Müftü Yardımcıları Adnan UĞUR, Sema ÖZBAKIŞ, İsa TOPUZ, Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN, Marmaris İlçe Müftüsü Mehmet YORULMAZ, öğrenciler ve misafirler katıldı. Program saygı duruşu İstiklal Marşı, İl Müftü Vekili Adnan UĞUR’ un açılış konuşması ile başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ konferansında Maktel-i Hüseyin adı verilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının ölümünü anlatan eserlerden örnekler vererek Kerbela Vakası’nı anlattı. TRT Sanatçısı Ömer Faruk GÜNEY yönetiminde, Hasan ÇAKMAK nezaretinde İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosu eşliğinde Kerbela İlahileri ve Kasideleri gelen misafirlere hoş dakikalar ve duygusal anlar yaşattı.