22.03.2019

“MEHMET AKİF ERSOY VE ÇANAKKALE RUHU” KONUŞULDU

Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla İl Müftülüğü Saadet Hanım Konağında bir program düzenlendi. Programa Üniversite Öğretin Üyeleri, Üniversite Öğrencileri ve halkın katılımıyla gerçekleşen program Muğla İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT “Mehmet Akif ve Çanakkale Ruhu” konulu konferansını verdi. Konuşmasında tarihi nasıl okumamız gerektiğine öncelik çeken İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT, tarihin tekrar etmemesi için ibret levhası olarak okunması gerektiğini vurguladı. Çanakkale savaşını hazırlayan etmenlerden biri olan İslam coğrafyasının geri kalma sebeplerine Akif’ in dizeleriyle değinen İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT, bilginin ve bilgi toplumu oluşturmanın önemi üzerinde durdu. Çanakkale savaşında yaşanan kahramanlıklar ve vefa örneklerinden kesitler sundu. Program dinleyicilerin soru ve cevapların ardından çay ikramı ile son buldu.