25.03.2020

Cami ve Kuran Kurslarımız dezenfekte ediliyor

Yatağan İlçe Müftülüğü, koronavirüse karşı başlatılan mücadele kapsamında cami ve Kuran Kurslarında dezenfeksiyon çalışması yapıyor.

İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ, yürütülen çalışmalar kapsamında  Yeşilbağcılar Mahallesi Rüya Gibye Cami’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının başladığı ilk günden itibaren çalışmaları yakından takip eden İlçe Müftümüz, “Tüm dünyanın başına bela olan koronavirüse karşı Devletimiz tarafından alınan kurallar çerçevesinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmek üzere Müftülük binamız, cami ve Kuran Kurslarımızda  tedbirler aldık.

Bu virüse karşı en temel mücadele şekli temizlik. Bizler, hem inancımız hem de sahip olduğumuz kültürümüz ile temizliğe önem veren bir toplumuz. İnşallah temizliğimiz sayesinde ülke olarak bu virüsü en az zararla atlatırız.

Müftülük olarak bu mücadelede elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizdeki Müftülük binamız başta olmak üzere cami ve Kuran Kurslarımızın virüse karşı dezenfekte edilmesi için de çalışma yürütüyoruz. Camilerin ve Kuran Kurslarımızın hem genel temizliğini yapıyoruz, hem de dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları Yatağan Belediyemiz, Din Görevlilerimiz ve Kuran Kursu öğreticilerimizin destekleri ve çalışmalarıyla gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah, bizi bu hastalıktan korusun” dedi.