26.03.2020

"Vefa Sosyal Destek Grubu"na bir destek de Yatağan Müftülüğü’nden

Yatağan İlçe Müftülüğü “Vefa Sosyal Destek Grubu” koordinesinde yaşlı ve hasta vatandaşlara hizmet götürüyor.

Yeni tip koronavirüs (Cıvid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere İçişleri Bakanlığı koordinesinde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde "Vefa Sosyal Destek Grupları" oluşturuldu. Vefa Sosyal Destek Grupları'nda gönüllü din görevlilerimiz de yer aldı.

Bu kapsamda Yatağan İlçe Müftülüğü din görevlilerimiz, Yatağan Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" ile birlikte yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların yardımına koştu.

"Vefa Sosyal Destek Grupları" koordinesinde yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda bulunan  İlçe  Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ, şunları kaydetti:

"Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kur’an’ın öğrettiği ahlâkı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı, bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir. Bu bağlamda evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların telefon ile aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi amacıyla Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" faaliyetlerine insan kaynağı olarak gönüllü desteği sağlanması önceliğimizdir. Kaymakamlığımız uygun görülen  mahallelerimizde bir din görevlimizi koordinatör olarak görevlendirdi. Bu görevlimiz öncelikli olarak görev mahallinde bulunan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılarımızı Muhtarlarımızla birlikte tespit ederek ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olacak. Gerektiğinde 112 Acil Servis'e ulaşılabilmesi konusunda rehberlik edecek. Başkanlığımız tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin söz konusu gruplara ulaşmasını sağlayacak."

"Şimdi İyilik Umutları Diri Tutmaktır" ifadesini kullanan İlçe  Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ; "Bunun için yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözeterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olacak, kendilerini arayarak gönüllerini alacağız. Sayın Kaymakamımız’ın başkanlığında yürütülen  bu çalışmalarda yer alan başta Din görevlilerimiz olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun" dedi.