30.03.2021

“Gençliğe Değer" projesi kapsamında Personel Eğitimi semineri gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer" projesi kapsamında görev alacak olan Din Görevlilerine yönelik Personel Eğitimi semineri 30 Mart 2021 Pazartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Mehmet Fatih Tunç, Denizli Merkezefendi İlçe Müftülüğü Vaizi Sabit Şeyli ve Muğla İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Kurumahmut’un konuşmacı olarak katıldıkları programa Yatağan Müftülüğü’ne bağlı Kuran Kursu öğreticileri ve  Din Görevlileri katıldı.

İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi’nin açılış konuşmasıyla başlayan programda misafir hocalarımız ,Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Gençlik Koordinatörlüğü Sisteminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar,Gençlerle Etkili İletişim ve Gençlere Ulaşma Stratejileri, Ergenlik Psikolojisi ve Yaklaşımlar, Dezavantajlı Gençlere Yönelik İletişim ve Problem Çözme Yöntemleri,Gençlik Dönemi Dini Krizler ve Din Eğitimi,Gençlere Yönelik Din İstismarın Karşı Farkındalık Eğitimi,Liderlik ve Takım Çalışması ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı alanlarıyla ilgili güzel bir sunumlar yaparak gençlik konusunda bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

Seminer, İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi’nin  değerlendirme konuşmasıyla tamamlandı.