08.05.2023

Yatağan’da Hacı adayları için "Hacca Hazırlık Kursları" başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Hac Organizasyonu veya A Grubu Seyahat Acentaları ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Yatağan’dan kutsal topraklara gidecek Hacı adayları için seminerler (Hac Hazırlık kursu) başladı.

Yatağan İlçe Müftülüğünce 08 Mayıs 2023 Pazartesi günü Merkez Yeni Camide düzenlenen Seminerlerin ilk gününde,İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ, Vaiz Ayşe Dilek Sökeli, Din Görevlileri Ayhan Yıldız ve Üzeyyir Yıldırım ile hacı adayları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ,hacca gidecek vatandaşların haclarının kabul olması temennisinde bulundu ve Türkiye'ye tanınan 83 Bin 430 kontenjandan 22 Hacının bu yıl Yatağan'dan kutsal topraklara gideceğini ifade etti.

Daha sonra İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ tarafından Hacı adaylarına, slayt eşliğinde Haccın mana ve önemi , tarifi ve kutsal yolculukta yapılması gerekenler, hac ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, hac ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri , kutsal mekanlarda yapacakları ibadetler ve diğer genel konularda bilgi verildi.

Seminer sırasında bazı hacı adayların duygulandığı görüldü. Seminere iştirak eden hacı adayları, yapılan seminerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

İki gün sürecek olan Hac Hazırlık Kursu 8-10 Mayıs tarihlerinde iki gün süreyle yapılacak.