01.06.2023

Yatağan'da Deprem Bölgesinde Görev Alan Personele Başkan Erbaş imzalı “Başarı Belgesi”

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra deprem bölgesi Adıyaman, Gaziantep Nurdağı ve Islahiye’de görev alan ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ tarafından "Başarı Belgesi" ile ödüllendirilen Hocalarımıza, "Başarı Belgeleri" İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi tarafından takdim edildi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem bölgesi Adıyaman, Gaziantep Nurdağı ve Islahiye’de , depremin ilk gününden beri gece gündüz demeden,milletimizin yaralarını sarmak, manevi danışmanlık ve din hizmeti sunmak için gönüllü olarak görev alan başta İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi olmak üzere Yatağan ilçe müftülüğü bağlı 17 personel, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından "Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ tarafından "Başarı Belgesi" ile ödüllendirilen Hocalarımıza, "Başarı Belgeleri", Mayıs Ayı mutat personel toplantımızda İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi tarafından takdim edildi.

İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Kahramanmaraş ve çevresindeki depremler sonrasında, ilçe müftülüğümüzde görev yapan din görevlilerimiz, depremin yol açtığı hasarları gidermek için gönüllü olarak çalışmalara katıldılar. Bu görevlendirilen din görevlilerimiz, depremzedelerin acılarını hafifletmek için büyük bir özveriyle çalıştıkları gibi aynı zamanda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenaze ve defin işlemlerini de yerine getirdiler.

Deprem bölgesindeki fedakar din görevlilerimize, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasını taşıyan Bu belge, depremde gösterdikleri üstün çaba ve hizmetleri için din görevlilerimize verilen bir onur ve takdir ifadesidir. Üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum, Rabbim vatanımızı, milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin." dedi.