06.03.2024

Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.

Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Yüz Yüze Vaaz" projesi kapsamında hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında, din görevlilerimizin hizmet kalitesini artırmak, yeni doğan ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte personelin bilgilerini yenilemek ve vaaz sunma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği yüz yüze vaaz hizmet içi eğitim kursları devam ediyor.

Bu kapsamda Yatağan İlçe Müftülüğü din görevlilerine yönelik 2 haftalık Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.

Kurstaki derslere katılan İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi; bu tür seminer ve benzeri hizmet içi eğitim kurslarının Başkanlığımızca bizlere sunulmuş önemli bir fırsat olduğunu ve din görevlilerimizin de bu fırsatları şevkle ve en olumlu bir şekilde değerlendirmelerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Müftü Çetmi,din görevlilerinin yeterliliklerini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim kurslarına devam edileceğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde din hizmetleri sınıfında çalışan personelin yeterliklerini ortaya koyabilme, dini verilerle birlikte, bilimsel verileri de dikkate alarak kullanabilen, insanları birleştiren ve kuşatıcı bir din hizmeti sunan ve yüz yüze vaaz verme becerilerini artırmak amacıyla düzenlediğimiz hizmet içi eğitim kursunu tamamladık. Kurs verimli bir ortamda geçti, kursa katılan hocalarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Daha sonra Aylık Mutat personel toplantısında İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi tarafından , Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursuna katılan personele başarı belgeleri verildi.