25.04.2024

Yatağan’da 2024 Yılı Hacı adayları için "Hacca Hazırlık Kursları" yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac Organizasyonu veya A Grubu Seyahat Acentaları ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Yatağan’dan kutsal topraklara gidecek Hacı adayları için seminerler (Hac Hazırlık kursları) düzenlendi.

Yatağan İlçe Müftülüğünce 24-25 Mayıs 2024 (Çarşamba ve Perşembe) günleri Merkez Yeni Camide düzenlenen Seminerlere Muğla İl Müftümüz Yaşar ÇAPÇI, İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ, İlçe Vaizimiz Ayşe Dilek Sökeli, Din Görevlilerimiz Hasan Karaman ve Üzeyyir Yıldırım ile hacı adaylarımız katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftümüz Yaşar ÇAPÇI hocamız, burada Hac tecrübelerini aktararak ana hatlarıyla Hac İbadetinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda hacı adaylarına bilgi vererek hacı adaylarının sorularını yanıtladı.

Hac seminerinde söz alan İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ de, hacca gidecek vatandaşların haclarının kabul olması temennisinde bulundu ve Türkiye'ye tanınan 83 Bin 430 kontenjandan 28 Hacının bu yıl Yatağan'dan kutsal topraklara gideceğini ifade etti.

Daha sonra İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ ve görevliler tarafından Hacı adaylarına, slayt eşliğinde ''Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Bir arada Yaşama Bilinci, İbadet Bilinci Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hac’daki Sembollerin Anlamı, Hz. Peygamber (s.a.s.) Mescid-i Nebevi ve Medine, Kadınlara Özgü Konular,Temel Sağlık Bilgileri'' ve genel konularda bilgiler verildi.

Seminer sırasında bazı hacı adayların duygulandığı görüldü. Seminere iştirak eden hacı adayları, yapılan seminerden çok memnun olduklarını dile getirip, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Yatağan İlçe Müftülüğü’ ne teşekkür ettiler.

Öte yandan Muğla'dan Diyanet İşleri Başkanlığı ile kutsal topraklara Hacı adaylarının gidiş tarihi 17 Mayıs 2024 Cuma olarak belirlendi.