07.10.2024

ULA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE KONFERANS PROGRAMI

Bodrum İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı Ula İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen konferansa katıldı.
Ula Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle program düzenlendi. Merkez Ağalar Camii’nde düzenlenen program Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Menteşe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, Ula Müftüsü Ebubekir Tatlı ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Ula İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen konferans da konuşma yapan Bodrum ilçe Müftüsü İbrahim Kapancı, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in örnek şahsiyeti ve tebliğ metodları üzerine sohbet gerçekleştirdi.
Müftü Kapancı “Tarih boyunca Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in şahsiyeti, nübüvveti ve tebliğ metodları üzerine pek çok çalışma yapılmıştır. O’nun, insanları İslam’a nasıl davet ettiğini, gerek Kur’an’dan gerekse hayatından örneklerle sunan âlimlerimiz olmuştur. Çünkü Peygamberimiz, her şeyiyle bize örnektir. Ahzab Sûresi 21. Ayette şöyle buyurulmaktadır: ‘Sizlerden, Allah’a ve ahiret gününe inanıp o güne kavuşacağını ümit eden ve Allah’ı çokça anan mü’minler için Allah Rasulü’nde güzel örnekler vardır.’ Bizler de din görevlileri olarak Peygamberimizin tebliğ ve davet metodunu güzel bir şekilde öğrenir ve o öğrendiklerimizi hayatımıza uygularsak, vazifemizi hakkıyla yerine getirmiş oluruz” dedi.
Müftü İbrahim Kapancı, program sonrası kendisine takdim edilen çiçeği uzun yıllardır Ula İlçe Müftülüğü personeli olan Osman Kanat’a takdim ederek, Ula İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı başta olmak üzere Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ve ilçe müftülerine teşekkür etmesiyle program sona erdi.