07.10.2024

BODRUM’DA ŞEHİTLERE DUA MAZLUMA VEFA SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Bodrum’da “Şehitlere Dua Mazluma Vefa” sabah namazı buluşması düzenlendi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Bitez Leman Mehmet Yılmaz Güneri Camii’nde düzenlenen sabah namazı buluşması programı Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Personel Şube Müdürü Mücahit Demiroğlu, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İnam Hatip Lisesi Müdürü Emin Geçin, hayırsever Mustafa Güneri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Sabah ezanını müteakiben din görevlileri Kadir Arslan, Muhammed Kalyoncu ve Mehmet Burak Çelik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunması ile başlayan program, Leman Mehmet Yılmaz Güneri Camii İmam Hatibi Murat Ersöz’ün imametinde kılınan sabah namazı sonrası yapılan din görevlisi Memet Ali Kalkanlı tarafından yapılan tesbîhat, getirilen tekbir ve salavatlar ile devam etti.
Din görevlisi Yüksel Kılınçarslan’ın Haşr Suresi’nin son ayetlerini tilavet etmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, camilerin şehirlerin kalbi olduğunu belirterek, "Müslümanlar camileri önce kurar, sonra etrafında da şehirlerini, yerleşim merkezlerini oluştururlar. Cami merkezli bir hayat yaşarlar; ahireti hatırlatan, dünyanın hayat gayesini bize hatırlatan, sosyal hayatımızda bize özellikle manevi güç ve ahlak güzelliği, davranış mükemmelliği sağlamaya vesile olan camilerimiz, inancımıza göre son derece mübarek ve mukaddes mekanlardır. Camiler, Kabe'nin dünyadaki temsilcileri, timsalidirler. Bir cami, aynı zamanda Kâbe'yi temsil eder. İnancımızı ve manen kuşanmamızı, güçlü olmamızı sağlar.“ ifadelerini kullandı.
Program Personel Şube Müdürü Mücahit Demiroğlu’nun yapmış olduğu dua ile son buldu. Sabah namazı buluşması sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.