BODRUM MÜFTÜLÜĞÜNDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA ANLAMLI ZİYARETLER
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bodrum Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, “Hz. Peygamber ve Engelliler” teması çerçevesinde ilçenin farklı noktalarında programlar gerçekleştirdi. Gün boyunca süren ziyaretlerde hem Diyanet teşkilatı içinde görev yapan engelli personeller hem de Bodrum genelindeki engelli bireyler ve aileleri ile bir araya gelindi.
Bodrum Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ekibi Diyanet bünyesinde görev yapan engelli personelleri ziyaret etti.
Günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla Bodrum genelindeki engelli dernekleri ziyaret edildi.
3 Aralık programı kapsamında Bodrum S Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bodrum Denetimli Serbestlik biriminde seminer ve konferans etkinlikleri düzenlendi.
Bodrum’da eğitim gören engelli öğrenciler ve aileleri program kapsamında ziyaret edildi. Ailelerle yapılan görüşmelerde hem moral ve motivasyon sağlandı hem de ihtiyaçların tespiti amacıyla değerlendirmelerde bulunuldu.
İlçedeki özel eğitim kurumlarını ziyaret eden Müftülük ekibi, öğretmenler ve yöneticilerle bir araya gelerek engelli bireylere yönelik eğitim süreçleri hakkında bilgi aldı.
Bodrum Kaymakamlığı tarafından Bitez Mehmet Efe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına da katılım sağlayan Müftülük heyeti, burada düzenlenen etkinliklere eşlik etti.
Günün sonunda yapılan değerlendirmede, gerçekleştirilen ziyaretlerin temel amacının engelli bireylerin toplumdaki yerini güçlendirmek, onların karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda empati bilincini artırmak olduğu vurgulandı. Bodrum Müftülüğü, engelli bireylerin her zaman yanlarında olduklarını ve destek çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Düzenlenen etkinliklerle hem kurum içi hem de ilçe genelinde güçlü bir farkındalık oluşturulması hedeflendi.