31.03.2020

Dalaman Müftülüğü “Vefa Sosyal Destek Grubu” Hizmet Veriyor

İçişleri Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu"nda din görevlileri de yer aldı.

İçişleri Bakanlığının sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulduğu "Vefa Sosyal Destek Grubu", Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet vermeye başlamasının ardından Dalaman Müftülüğü din görevlilerimizce de hizmet vermeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla 81 İl Müftülüğüne gönderilen genelgede, din görevlilerinin “Vefa Koordinasyon Grubu” faaliyetlerinde yer almaları istenmişti.

Dalaman Müftülüğü din görevlilerince "65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu"nun çalışmaları kapsamında vatandaşlara evde hizmet vermeye başladı.

Bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan Müftülüğümüz personeli din görevlilerimiz, diğer taraftan vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.