16.07.2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ve Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Demokrasinin Zaferi, Milletin Zaferi" temasıyla “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Mevlit Programı” düzenlendi.
Fatih Camii’nde gerçekleştirilen programda Fatih Cami Müezzin-Kayyımı Muhammed Ali YILMAZ ve Muammer-Aysel Geremeli Cami Müezzin-Kayyımı Resul KILCI tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.
Şehitler için okunan hatimlerin duasını yapan Datça İlçe Müftüsü Yunus AYDIN şu niyazda bulundu: “Ya Rabbi! Hainlerin tuzaklarını bozan Sensin. 15 Temmuz gecesinde vatanımızı işgal etmek, istiklal ve istikbalimizi sonlandırmak isteyenlere karşı bizlere yardım eden Sensin. Ya Rabbi! Vatanını canından aziz bilen, her türlü hayâsızca akına dur diyen Milletimize nusretinle yardım eyle. Ayaklarımızı sırât-ı müstakiminde sabit kıl Allah’ım!
Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bu güne din ü devlet mülk ü millet rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin, rahmet-i Rahman’a kavuşan kahraman gazilerimizin ruhlarına hediye ediyoruz, ulaştır Allah’ım! Hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve huzur ihsan eyle!
Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan, Senin adının gök kubbede yankılanması için çabalayan aziz milletimizi düşmanlarına karşı mahcup etme! Birliğimizi ve dirliğimizi daim eyle Allah’ım!
Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru için mücadele eden şanlı ordumuza ve kahraman güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah’ım!
Yoğun ilgi gösterilen programa İlçe Kaymakamımız Murat ATICI, ilçe protokolü, kurum amirleri, polis, asker ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Mevlit programının ardından ilçe merkezimizde bulunan şehitlik ziyaret edildi.
Yapılan ziyaret İlçe Kaymakamımız Sn. Murat ATICI'nın şehit mezarına karanfil bırakmasıyla başladı.
Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. İlçe Müftüsü Yunus AYDIN'ın yapmış olduğu dua ile program sona erdi.

Şehitlik ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanında büyük bir coşku ile "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri'' kapsamında  "Demokrasi Nöbeti Programı" düzenlendi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Fatih Cami Müezzin Kayyımı Muhammed Ali YILMAZ'ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.
Programda, 15 Temmuz’u anlatan belgesel ve kısa film gösterimi ile şiir ve türkü dinletisi yapıldı, 15 Temmuz kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Milletin Zaferi" programındaki konuşması canlı bağlantıyla aktarıldı.
Programa ilçe protokolü, kurum amirleri, kamu görevlileri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Demokrasi Nöbeti Programı'' İlçe Müftüsü Yunus AYDIN tarafından yapılan dua akabinde Fatih Cami Müezzin-Kayyımı Muhammed Ali YILMAZ tarafından okunan salâ ile tamamlandı.
O gece yaşadıkları tüm zorluklara rağmen sala okuyarak milleti, hukukunu ve vatanını korumaya davet eden din görevlileri "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla, 15 Temmuz’un 8. yılında da salâları bir kez daha okudu.