Kovanlıkta yapılması planlanan yeni cami için önemli bir adım daha atıldı. İlçe Müftüsü Fatih Acar, caminin inşa edileceği alanda, İlçe Kaymakamı Sn. Murat ATICI ve Kovanlık Tabiat Parkı Şefi Celal Bey ile birlikte incelemelerde bulundu. İnceleme gezisi, caminin yapım süreciyle ilgili hazırlıkların hızla ilerlediğini gösterdi.
Kaymakam Murat ATICI, "Projede çevreye duyarlı yaklaşımın büyük önem taşıdığını belirterek, caminin doğa ile uyumlu bir şekilde inşa edileceğini söyledi.
Kovanlık Tabiat Parkı Şefi Celal Bey ise, caminin doğayla uyumlu bir şekilde inşa edilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, çevreye zarar vermemek adına dikkatli bir çalışma yürütüleceğini ifade etti. Cami malzemelerinin de alana ulaştığı bilgisini paylaştı.