14.12.2016

KOÇ, KONAK SOHBETİNDE GELENEKSEL TÜRK SANATLARINI ANLATTI

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu “Konak Sohbetleri’ ne konuk olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Ömür Koç; "Geleneksel Türk Sanatlarına Kısaca Bakış" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Her Hafta Çarşamba akşamları Saadet Hanım Konağında gerçekleşen; Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muğla İl Müftülüğü personeli, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve bazı vatandaşların katıldığı sohbette; Yard. Doç. Dr. Ömür Koç; "Geleneksel Türk Sanatlarına Kısaca Bakış" üzerine yaptığı konuşmayı tarih ışığında, slayt eşliğinde örnekler vererek anlattı. Geleneksel Türk Sanatı, cild, minyatür, hat, ebru sanatı, mimari yapılar ve özelliklerinden bahsettiği konuşmasında, çok sayıda eserlerin yurt dışına kaçırıldığını ayrıca çoğu sanatların Çine mal edildiğini oysa Uygurlar döneminden kalma olduğunu belirtti.

Yardımcı Doçent Dr. Ömür Koç’un sohbeti; konuklara verilen çay ikramı ile sona erdi.