15.12.2016

MENTEŞE MÜFTÜLÜĞÜ DİN GÖREVLİLERİNE BİR GÜNDE İKİ KONFERANS

Menteşe Müftülüğü din görevlilerine Aralık ayı mutat toplantısı öncesi iki konferans birden verildi.

Muğla Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen toplantı, 41 Evler Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan’ın okuduğu Kur’an Tilaveti ile başladı.

İlk Konferansı Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Yıldırım Alkış yaptı. Alkış konuşmasında; iletişim konusuna ağırlık vererek din görevlilerine birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yapılacak işlerde, yeni fikirlere açık olma ve istişare etmenin önemine değindi.

İkinci konferansı ise Bursa İl Müftülüğü Uzman Vaizi ve Erguvan Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Bülbül verdi. Din görevlilerinin ilgiyle dinlediği konuşmasında Bülbül, İl Müftülüğü bünyesinde kurdukları Erguvan isimli Dernekle gençliğe yönelik yaptıkları faaliyetlerini slayt eşliğinde anlattı. Bülbül, Bursa İl Müftülüğünce desteklenen çalışmalarının din görevlileri ve dernek yönetimi tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

‘’Camilerimizde uygun yerlere sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yapılacağı mekanlar oluşturmayı, haftalık ve aylık programlarla gençlerimizi bir araya getirmeyi, toplumun ahlaki ve manevi yapısını pozitif anlamda daha iyi yerlere ulaşmayı hedefliyoruz’’ ifadelerini kullanan Bülbül, konferans sonrası Erguvan Gençlik Derneği adına çıkarmış oldukları tanıtım kitabını konferansa katılan din görevlilerine hediye etti.