26.12.2016

DİN GÖREVLİLERİ OLAĞANÜSTÜ HALLERDE MANEVİ DESTEK SEMİNERİ SONA ERDİ

Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun, AFAD ve Kızılay işbirliği ile sürdürdüğü ‘’Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerileri’’ alan eğitimi seminerleri 26 Aralık Pazartesi günü Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonunda, Menteşe İlçe Müftülüğü personeline yönelik gerçekleştirilen programla sona erdi.

Din görevlilerinin olağanüstü hallerde manevi destek becerilerini geliştirmek, bu konuda personelde farkındalık oluşturmak ve olağanüstü durumlarda sağlanacak psiko-sosyal destek ve manevi hizmet kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen eğitim seminerlerinde Muğla AFAD Eğitim Uzmanı Koray Ece tarafından ‘’Afet nedir? Hangi durumlar afet kabul edilir? Afet öncesi alınması gereken tedbirler nelerdir?’’ konu başlıklı slayt eşliğinde sunumlar yapıldı.

Muğla genelinde görev yapan tüm din görevlilerine yönelik düzenlenen seminerlerde Muğla İl Vaizi Gülsüm Toraman’da; ‘’Psiko Sosyal Destek ve Aşamaları, Olağanüstü Haller Sosyolojisi, Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri’’ konularında sunum yaptı.