12.01.2017

MUĞLA ÖĞRETMENEVİNDE ŞEHİTLER İÇİN HATİM VE MEVLİDİ ŞERİF PROGRAMI DÜZENLENDİ

Muğla İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün Muğla Öğretmenevinde birlikte düzenlediği programda din görevlileri Kur’an’ı Kerim ve Mevlidi Şerif okudu.

Programa; Muğla Valisi Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşi Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve eşi, Jandarma Alay Komutanı ve eşi, Vali Yardımcısı ve eşi, Menteşe Kaymakamı ve eşi, bazı asker, Subay ve polisler ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Vatanın bölünmez bir bütün olduğun, vatanı bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini, bir millet olarak şehitlerin hakkını ödemek için bir ve beraber olmamız gerektiğini belirterek; ‘’Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı her zaman dalgalandıracağız. Biz emanetlerimizi korumaya çalışıyoruz. Allah şehidin mertebesini vermiştir, bizde şehitlerimizi kalplerimizde yaşatıyor. Müftülük personeline özellikle teşekkür ediyorum, her zaman şehitlerimiz için hatim ve mevlit okuyup dua ediyorlar’’ dedi.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ta burada yaptığı konuşmasında; ‘’Ülkemizde son zamanlarda yaşanan muhtelif terör olaylarında ve öncesinde hayatını kaybeden polis ve asker bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz şehitlerimize minnet borcumuzu yerine  getirmek amacıyla ilimiz genelinde 224 hatmi  şerif okunmuştur. Bugün hem mevlidi şerif okuyor, hem de hatmi şerifin duası yapıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Muğla-Menteşe 41 Evler Camii İmam Hatibi Yadigar Ceylan, Kurşunlu Camii Müezzin Kayyımı Enes Çalışkan ile misafirler TRT Sanatçısı Ömer Faruk Güney ve Ankara –Çankaya İlçe Müftülüğü İmam Hatibi Hafız Mustafa Akbaş tarafından Kur’an-ı Kerim, ilahi ve Mevlidi Şerif okundu. Vatani görevini yapmakta olan iki asker de programa iştirak etti.

Program, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın yaptığı dua ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün Lokma ikramı ile son buldu.