14.10.2019

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ MUĞLA’ DA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ “İl Buluşmaları” kapsamında çeşitli programlara katılmak ve ziyarette bulunmak üzere Muğla’ya geldi. Sabah namazını Şahidi Camii’nde kıldıran Diyanet İşleri Başkanı ERBAŞ Fetih Suresi okuyarak, Fırat’ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekâtı ’nın zaferle sonuçlanması için askerlere dua etti. Katılımın yoğun olduğu sabah namazı buluşması programına, Muğla Vali Yardımcısı Ayhan YAZGAN, Menteşe Kaymakamı Caner YILDIZ, Muğla İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT. Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN, Muğla Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler ve vatandaşlar katıldı. Sabah namazı buluşması programının ardından Muğla Valisi Esengül CİVELEK’ i makamında ziyaret ederek ziyaret defterini imzaladı. Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve heyetini Muğla’ da misafir etmekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Vali CİVELEK; “ Ziyaretleriyle bizleri onurlandıran Sayın Başkanımıza şahsım ve İlim adına hoş geldiniz diyor, şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. Fırat’ ın Doğu’sunda başlatılan Barış Pınarı Harekâtı hakkında açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ; “Sınır ötesinde Barış Pınarı Harekâtı ukdesinde mücadele eden Mehmetçiğimize, şanlı ordumuza zafer diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Şehit olan bir askerimiz ve vatandaşlarımız var. Onlara da Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Masum insanlara terör örgütlerinin nasıl, acımadan kıydıklarını da bu şekilde görmüş oluyoruz. Zaten önceden beri bunu hep yapıyorlar. İnşallah bu harekât en kısa zamanda zaferle tamamlanır. Terör örgütlerinin sonu gelir. Millet olarak bunun mücadelesi içerisindeyiz. Bu sabah Şahidi Camii’nde onlar için dua ettik. Askerimiz için, ordumuz için, güvenlik güçlerimiz için Fetih Suresi okuduk. Dualarımızı tüm Muğlalı kardeşlerimizle yaptık. Rabbim kabul eylesin. “ Şeklinde konuştu. Muğla Valisi Esengül CİVELEK’ in, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ‘a hediye takdimlerinin ardından ziyaret son buldu.