12.11.2019

MUĞLA MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI İLGİ GÖRDÜ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Muğla İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle,  İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE konferans gerçekleştirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT’ ün ev sahipliğinde yapılan programa, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Vaizeler, Müftülük personelleri, Cami görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyonun seyredilmesi ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT selamlama konuşması yaptı. İl Müftüsü ÖCÜT; “Bugün Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizlerde Allah Resulü efendimizi anmaya, anlamaya neden olsun diye bir araya geldik ” dedi.  İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT ‘ün ardından kürsüye gelen, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, “Bizi buraya getiren peygamber efendimize olan sevgimizdir. Bu sevgi karşılıksız değil “ dedi.  Peygamber efendimiz (s.a.v) döneminde yaşanan kıssalardan örnekler vererek, evlilik hayatının rahmet, meveddet ve sekinet olduğunu ve sağlıklı nesiller yetişmesine vesile olan ve ülkemizin geleceğini kurtaran bir aile yapısından bahsetti. Aile bütünlüğünün birlik ve beraberliğinin korunmasının önemini ifade etti. Aile arasındaki ilişkilerin önemini ve topluma yansımalarını örnekleriyle anlatan Prof. Dr. Saffet KÖSE, konferansa katılım sağlayan Protokole ve vatandaşlara teşekkür etti. İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT’ ün hediye takdimi sonrasında konferans fotoğraf çekimleri ile son buldu.