27.01.2020

İbrahim KAPANCI

Öz Geçmişi:

1976 yılında Kastamonu Tosya İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Tosya İlçesinde tamamladıktan sonra Kastamonu Merkez Şeyh Şaban-I Veli Kuran Kursunda Hafızlığını ikmal etti. Ardından İstanbul (Fatih) İmam Hatip Lisesine başladı ve 1996 yılında aynı Okuldan mezun oldu.

D.İ.B tarafından açılan sınavı kazanarak Tosya İlçesi Musa Köyü Hasanlı Mahalle Camii İmam-Hatipliğine 1997 Ocak Ayında atandı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. İmam-Hatip olarak görevine Sakarya Kaynarca İlçesi Alabaşlar Köyünde devam etti. 2002 yılında üniversiteyi bitirdi. Askerliğini tamamladıktan sonra İstanbul Haseki Eğitim Merkezi imtihanını kazanarak 2003 yılında Eğitim Merkezine başladı. Eğitim Merkezinin Ardından Gümüşhane Şiran İlçesine Vaiz olarak atandı. Toplam 6.5 yıl vaiz olarak görev yaptı.  12.12.2012 tarihinde Elazığ İli Maden İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Burada toplam 5 yıl görev yaptıktan sonra Düzce İli Gölyaka İlçesine atandı. 01.02.2017 tarihinde İlçemizdeki görevine başladı. Burada toplam 3 yıl görev yaptıktan sonra, Muğla ili Bodrum İlçesine atandı. 27.01.2020 tarihinde Bodrum ilçe Müftüsü olarak göreve başladı.  Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.