14.10.2024

VALİ AKBIYIK BODRUM CAMİİ İNŞAATINI ZİYARET ETTİ

Muğla Valisi İdris Akbıyık Bodrum Camii inşaatını ziyaret etti.
2020 yılının son çeyreğinde inşaasına başlanan ve şehrin önemli simgelerinden biri olmaya hazırlanan Bodrum Cami’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Türkiye Diyanet Vakfı TEYAŞ A.Ş tarafından Bağla mevkiinde yapımı devam eden Bodrum Cami inşaatını ziyaret etti. Vali Akbıyık’a ziyaret sırasında Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, Personel Şube Müdürü Mücahit Demiroğlu, Eski Milletvekili ve Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Mehmet Çiçek eşlik etti.
Şantiye alanında incelemelerde bulunan Vali Akbıyık, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı’dan cami ve müştemilatı hakkında bilgi aldı.
Hayırsever vatandaşların destekleriyle inşaa edilen Bodrum Camii’nin, mimari olarak sekiz adet dairesel kolonların üzerine inşaa edilen ana kubbeye, birden fazla küçük kubbelere ve çifte minarelere sahip olduğunu belirten Müftü Kapancı, ayrıca müştemilatı içerisinde görevli lojmanı, toplantı salonu ve derslikler barındıracağı bilgisini aktardı.
Caminin inşaasına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlere, emeği geçen görevlilere teşekkürlerini ileten Vali Akbıyık, bölgeye manevi güzellik katacak olan ibadethanenin en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılması niyazında bulundu.