28.10.2024

GÜNDOĞAN’DA SABAH NAMAZI BULUŞMASI

GÜNDOĞAN’DA SABAH NAMAZI BULUŞMASI
Bodrum Müftülüğü tarafından Gündoğan’da sabah namazı buluşması düzenlendi.
Gündoğan Necip Nalbant Camii’nde düzenlenen sabah namazı buluşması Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Personel Şube Müdürü Mücahit Demiroğlu, İlçe Vaizi Orhan Özgözel, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşım katılımıyla gerçekleşti. Cami cemaati arasında çok sayıda gencin olması dikkat çekti.
Sabah ezanını müteakiben Vaiz Orhan Özgözel ile din görevlisi Abdüsselam Yılmaz’ın Fetih Suresi ve mealini tilavet etmesiyle başlayan program, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın imametinde kılınan sabah namazı sonrası din görevlisi Furkan Bila tarafından yapılan tesbîhat, getirilen tekbir ve salavatlar ile devam etti.
Din görevlisi Cemal Üste’nin Haşr Suresi’nin son ayetlerini tilavet etmesinin ardından Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı sohbet gerçekleştirdi.
Sohbetinde özellikle Gazze, Kudüs ve İslam coğrafyasındaki mazlum ve mağdur Müslümanların durumuna değinen İl Müftüsü Yaşar Çapçı, müslümanların birliği, duruşu ve ümmet olmanın önemine dikkat çekerek katılımcılara birlik ve dayanışma mesajları verdi.
İl Müftüsü Çapçı “Hz. İbrahim’den Hz. Musa’ya, Hz. Davut’tan Hz. Zekeriya’ya, Hz. Süleyman’dan Hz. Yahya ve Hz. İsa’ya kadar tüm peygamberlerin secdegahı olan Kudüs, el-Kuddüs olan Allah’ın mukaddes kıldığı bir beldedir. Bu nedenle Kudüs inananlar için bir toprak meselesi değil mukaddesatına sahip çıkma davasıdır.” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Çapçı “ Allahım! Hür ve aziz olan Mescid-i Aksa’da fetih namazı kılmayı bizlere nasip eyle, evleri, okulları, hastaneleri bombalanan, şehirleri işgal edilen Filistinli ve de doğu Türkistanlı kardeşlerimize yardım eyle” niyazında bulundu.
Program Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı’nın yapmış olduğu dua ile son buldu. Müftü Kapancı, teşriflerinden dolayı İl Müftüsü Çapçı başta olmak üzere seher vaktinde camiyi dolduran cemaate ve de emeği geçen din görevlilerine teşekkürlerini iletti.
Sabah namazı buluşması sonunda cemaate çorba ve simit ikramında bulunuldu.