09.03.2024

TEPECİK’TE MAZLUMA DUA ŞEHİTLERE VEFA SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Bodrum Müftülüğü tarafından mazluma dua şehitlere vefa sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.
Merkez Tepecik Camii’ndeki sabah namazı buluşması Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Sabah ezanını müteakiben Bodrum Müftülüğü Enderun Topluluğu İskender Koç, Furkan Bila ve Erol Bulca tarafından gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Müftü İbrahim Kapancı’nın imametinde sabah namazının kılınması ve akabinde yapılan tesbihat ve tekbiratlar ile devam etti.
20 yıla yakındır camilerinde geleneksek olarak şehitleri anma programı düzenlediklerini belirten Tepecik Camii İmam Hatibi Yüksel Kılınçarslan “ Her yıl 18 Mart’ta gerçekleştiğimiz şehitleri anma programımızı bu yıl Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı Müftü hocamızında tensipleriyle bir hafta öncesinden gerçekleştirdik. Programımıza iştirak eden hepinizden rabbım razı olsun” dedi.
Malazgirit’ten Çanakkale’ye, Uhud’dan Gazze’ye din-ü mübin için canlarını feda eden şanlı ecdadımızı her zaman rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Müftü İbrahim Kapancı, "Vatan sevgisinin imandandır. Vatan olmadan millet, millet olmadan devlet, devlet olmadan da milli ve manevi değerler olmaz. Bundan dolayı milletimiz vatan sevgisinin imandan olduğunu benimsemiş, vatan uğruna savaşa gitmeyi, düğüne ve bayrama gitmek gibi görmüş, bu uğurda binlerce şehit vermiştir. Çünkü şehitlik; manevi rütbelerin ve ölümlerin en güzelidir.” diye konuştu.
İki yıl önce Bodrum’da şehit düşen polis memuru Ercan Yangöz’ü de rahmetle anan Müftü Kapancı, Gazze’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören kardeşlerimiz içinde dua ve niyazda bulundu.
Sabah namazı buluşması Leman Mehmet Yılmaz Güneri Camii İmam Hatibi Murat Ersöz tarafından okunan ilahinin ardından Müftü Kapancı tarafından yapılan dua ile son buldu.
Program sonunda katılanlara Kaymakam Çit ve Müftü Kapancı tarafından Türk bayrağı hediye edilirken ayrıca çorba ikramında bulunuldu.