20.03.2024

BİTEZ’DE ENDERUN TERAVİHİ COŞKUSU

Bitez’de Enderun Usülü Teravih Namazı coşkusu yaşandı.
Uzun teravih namazlarını ilahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun Usülü Teravih Namazı, Din görevlileri İskender Koç, Fatih Furkan Karaca, Furkan Bila ve Erol Bulca’nın oluşturduğu Bodrum Müftülüğü Enderun Topluluğu eşliğinde Leman Mehmet Yılmaz Güneri Camii’nde kılındı.
Çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılınan teravih namazı öncesi Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, Güneri Camii’nin manevi gölgesi altında kurulan iftar sofralarında oruçlarını vatandaşlarla birlikte açtı.
Enderûn teravihlerinden iftar sofralarına varıncaya kadar Bodrum’da bir çok Ramazan güzelliğinin yaşandığını belirten Kaymakam Çit, başta İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı olmak üzere bu güzelliklerin yaşatılmasına katkı sunan tüm din görevlilerine teşekkürlerini iletti.
Enderun Usulü Teravih Namazı kılmak için Güneri Camii’ni dolduran vatandaşlar, namaz öncesi İlçe Vaizi Orhan Özgözel tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti, Müftü İbrahim Kapancı’nın imametinde yatsı namazının, Bodrum Müftülüğü Enderun Topluluğu’nun ilahi ve kasideleri eşliğinde teravih namazının kılınmasıyla birlikte gecenin manevi feyz ve bereketini doyasıya yaşadı.