11.03.2024

BODRUM RAMAZAN AYINI COŞKUYLA KARŞILADI

Bodrum Ramazan ayını coşkuyla karşıladı.
Ramazan ayı vesilesiyle Bodrum genelindeki camilerin minareleri ışıklandırılırken Turgutreis Yalı Camii’nde “Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan” yazılı mahya asıldı. Başta Merkez, Bitez, Ortakent, Mumcular olmak üzere vatandaşlar Ramazan ayının ilk teravih namazında camileri doldurdu.
Torba Camii İmam Hatibi Hafız Yusuf Duran ve Kerem Aydınlar Camii İmam Hatibi Hafız Fatih Şimşek’in imametinde kılınan hatimle teravih namazı uygulamasına bir yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yapan Yokuşbaşı Camii’nde büyük sevinç yaşandı. Camii İmam Hatibi Necmettin Tunçtürk, bu manevi güzelliğin yeniden camilerinde yaşanmasından dolayı camii cemati ve mahalle sakinlerinin duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı da Ramazan ayının ilk teravihini Yokuşbaşı Camii’nde hatimle kılanlar arasındaydı.
Müftü Kapancı, namaz öncesi verdiği vaazında,Ramazan ayında birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşma duygularının daha çok arttığını ifade ederken, bu ayda ihtiyaç sahiplerinin daha çok gözetilmesini, yardım elinin daha fazla uzatılması gerektiğini belirtti.
İnsanların manevi yönlerini güçlendirmesi gerektiğini belirten Müftü Kapancı, “Bu mübarek ramazan ayı vesilesiyle kirlenen gönüllerimizi, paslanan yüreklerimizi yeniden arındırma ve temizleme imkanına sahip olacağız.” dedi.