04.04.2024

BODRUM’DA ARİFE ÇİÇEKLERİ AÇTI

Danimarka Türk Diyanet Vakfı’nın katkıları ve Türkiye Diyanet Vakfı Bodrum Şubesi’nin koordinesinde “Arife Çiçekleri İyilik ve Dayanışma” etkinliği düzenlendi.
Bodrum İlçe Müftülüğü’nde gerçekleşen etkinlik Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, İlçe Vaizi Orhan Özgözel, Muğla İl Vaizi ve İl Gençlik Koordinatörü Cüneyt Çakır, İlçe Gençlik Koordinatörü Mustafa Ertürk, TDV Bodrum Şube Sorumlusu Hüseyin Gerze ve TDV gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti.
Müftü İbrahim Kapancı, Bugün bir Osmanlı mirası olan ‘Arife Çiçekleri’ geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Osmanlı döneminde mutluluğundan bayramı bekleyemeyen ve arife gününden bayramlıklarını giyen çocuklara ‘Arife Çiçekleri’ denilirdi. Sokaklarda mutlulukla dolaşan bu çocuklar gülen yüzleriyle insanların neşesi olurdu. Hayırsever ecdadımız yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları düşünerek, yetim gönülleri kırmadan, rencide etmeden, onların kapılarına bayramlık kıyafetler asar ve ‘Arife Çiçekleri’nin açmasına vesile olurdu. Bizim de gayemiz atalarımızın bu yüce gönüllü geleneğini devam ettirerek bayram ruhuna uygun bir şekilde bütün çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüme vesile olmak ve onların dualarını almaktır.” diye konuştu.
Etkinlik sonunda yetim çocuklara TDV Bodrum Şubesi’nin hazırladığı paketler, alışveriş kartları ve bayramlık alışveriş kartları hediye edildi.