04.04.2024

ENDERUN TERAVİHİ GÜMBET’TE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Enderun Usülü Teravih Namazı geleneği Gümbet’te büyük ilgi gördü.
Uzun teravih namazlarını ilahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun Usülü Teravih Namazı, Din görevlileri İskender Koç, Furkan Fatih Karaca, Furkan Bila ve Erol Bulca’nın oluşturduğu Bodrum Müftülüğü Enderun Topluluğu eşliğinde Valide Camii’nde kılındı.
Teravih namazı öncesi Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı ve çok sayıda vatandaş, oruçlarını Valide Camii’nin manevi gölgesi altında kurulan geleneksel iftar sofralarında hep birlikte açtı.
Valide Camii’nin hayatın tam merkezinde bir konumda yer aldığını ifade eden Müftü İbrahim Kapancı “ Her gün binlerce vatandaşımızın şahsi araçlarıyla, dolmuşlarla yanından selamlayarak geçtiği bu camimizde Elhamdülillah uzun yıllardır çok güzel hizmetler gerçekleştiriliyor. Bu hizmetlerin de camimizin maneviyatına ne derece sirayet ettiğini buraya geldiğimizde rahatlıkla hissedebiliyoruz. Bizlerde bu maneviyata bir güzellik daha eklemek niyazıyla Enderun Usulü Teravih Namazı kılmak üzere din görevlilerimizle birlikte bu gece buradayız “ dedi.
Ramazan-ı Şerif’in son günlerine gelindiğini belirten Müftü Kapancı “Son on günü içinde bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecemiz yer alıyor.. Rabbim bu geceyi en güzel şekilde idrak edebilmeyi cümlemize nasip ve müyesser eylesin” dedi.
Ramazan ayının son Enderun Usulü Teravih Namazı 6 Nisan Cumartesi Turgutreis Yalı Camii’nde kılınacak.