08.04.2024

KADİR GECESİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen Kadir Gecesi, Bodrum’da dualarla idrak edildi.
Bodrum Müftülüğü Din Görevlileri tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla ilçe genelinde programlar düzenledi. Kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda vatandaş camilerde saf tutup namaz kıldı, dualar etti. Sakal-ı Şerif gösterimlerinin gerçekleştirildiği Adliye Camii ve Turgutreis Yalı Camii başta olmak üzere bir çok camide izdiham yaşandı.
Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı bu mübarek gecede tarihi Ortakent Merkez Camii’nde düzenlenen ‘Kadir Gecesi Özel Programı’na katıldı.Ortakent merkezde kurulan iftar sofralarında binlerce kişiyle birlikte orucunu açan Müftü Kapancı, Teravih Namazı öncesi vatandaşlara sohbette bulundu.
Kapancı, Kur’an-ı Kerim’de, Kadir Gecesinin bin aydan hayırlı olarak tanıtıldığına dikkati çekerek “‘Biz onu, yani Kur’an’ı Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır.’ Rabbimiz, Kadir Suresi’nde Kadir Gecesini öyle tanıtıyor. Uzunca bir insan ömrüne bedel, seksen yılı aşkın, takriben 83 yıl kadar tutuyor bin ay.” dedi.
Kadir Gecesinin, içinde Kur’an’ın nazil olduğu hikmetli bir gece olduğunu kaydeden Müftü Kapancı, Kur’an-ı Kerim’in, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirildiğine işaret etti.
Mübarek gün ve gecelerin birer kurtuluş vesilesi olduğunu söyleyen Kapancı, “Bizler bu geceyi, Kadir Gecesini kurtuluşumuza vesile olacak amellerle idrak edelim, değerlendirelim. Bu geceyi tövbe istiğfar ile geçirelim.” tavsiyesinde bulundu.