11.04.2024

BODRUM’DA RAMAZAN BAYRAMI SEVİNCİ

Bodrum’da Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor.
İçerisinde birçok ibadet ve güzellik barındıran Ramazan ayını en güzel şekilde eda ederek geride bırakan, bayrama ulaşmanın sevincini yaşayan Bodrumlu vatandaşlar, bayram namazlarını kılmak için ilçedeki camileri doldurdu. Bayram tatiliyle birlikte ilçede nüfusun da artmasıyla camilerde büyük yoğunluk yaşanırken, başta Turgutreis Yalı Camii olmak üzere birçok camide cemaat sokaklara kadar taştı.
Her yıl bayram harçlığı geleneğinin sürdüğü Yalı Camii’nde bu yılda yüzlerce çocuğa bayram namazı sonrası harçlık verildi. Yalıçiftlik, Kızılağaç, Mazı başta olmak üzere birçok mahallede toplu bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi.
Ramazan Bayramı vesilesiyle tebrik mesajı yayınlayan Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, mesajında tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederek, “Kur’an-ı Kerim’i ve Sünnet-i Seniyye’yi hayatın merkezine yerleştirerek tevhit, adalet, merhamet ve iyilik yolundaki yürüyüşümüze ramazandan sonra da devam edelim.” ifadesini kullandı.
İslam coğrafyasında maalesef bayramlarda bile hüzün, keder, acı ve gözyaşının devam ettiğini ifade eden Müftü Kapancı “ Filistin’de yürekleri dağlayan görüntülerin bayram sevinçlerini hüzne boğduğu bu günler, kardeşliğimizi hatırlayarak gönülden gönüle köprüler kurma zamanıdır. Bayramımızın yaşanan acıların, işkence ve tacizlerin son bulmasına, dökülen masum kanlarının durmasına, yetim feryatlarının dinmesine, bütün kardeşlerimizin bir an önce zulümlerden kurtulmasına, sevgi, dostluk, barış ve huzurun yeryüzüne hakim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.