26.04.2024

BODRUM MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN HACI ADAYLARINA SEMİNER

Bodrum Müftülüğü, 2024 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi.
Hacca gidecek vatandaşlar için Kumbahçe Cami’nde “2024 Yılı Hac Eğitim ve Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Umurca Cami İmam Hatibi Ömer Bilgin’in Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı katılımcılara Hac ibadeti hakkında bilgilendirme ve tavsiyelerde bulundu.
Müftü İbrahim Kapancı, “Hac İslam’ın en önemli ve en meşakkatli şartlarından biridir. Çünkü hac ibadeti sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir. İslam dünyasının dört bir tarafından Müslümanlar, hacca gelecekler. Ülkemizi ve milletimizi, kutsal topraklarda hacı adayı olarak sizler temsil edeceksiniz. Bu nedenle kutsal topraklara gitmeden önce tüm hazırlıkları yaparak ve orada yaşanacak meşakkatleri göz önünde bulundurarak kendimizi şimdiden hazırlamalıyız.” dedi.
Müftü Kapancı’nın bilgilendirmeleri sonrası, hacı adaylarına uygulamalı hac eğitim verildi.