26.04.2024

GÜNDOĞAN’DA CAMİ GENÇLİK BULUŞMASI

Gündoğan’da Cami Gençlik Buluşması düzenlendi.
Bodrum Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Gündoğan Necip Nalbant Camii’nde Cami Gençlik Buluşması, Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Menteşe Müftüsü Ertuğrul Akın, Muğla İl Gençlik Koordinatörü Cüneyt Çakır, İlçe Gençlik Koordinatörü Mustafa Ertürk, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Gün, din görevlileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Gündoğan din görevlileri Mehmet Ayyıldız, İbrahim Yaldız ve Memet Ali Kalkanlı’nın ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Cami Gençlik Buluşması’nda gençlere hitap eden Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, gençlerin bir milletin geleceği ve hazinesi olduğunu aktararak, “Gençlerle camide buluşma gönüldaşlığı sağlıyor. Gönüldaşlığın, duygudaşlığın en güzel gerçekleştiği ortamlar bu camilerdeki buluşmalardır. Camideki buluşmada sessiz ve kelimesiz duygular ve gönüller konuşmakta, insanlar birbirlerinden muhabbet, sevgi ve heyecan almaktadır. Camideki buluşmalarla gönüllerimiz, birbirlerine köprü kurarak, doğrudan kalpten kalbe giden yollarla anlaşmaktadır.“ dedi
“Gençlerin dürüst olmalarını sağlayan esaslardan birinin ahiret inancı olduğunu vurgulayan Müftü Kapancı, şöyle devam etti:
“İnsanları bu dünyada düzgün davranmaya sevk eden en önemli inanç esaslarından birisi ahiret inancıdır. Ahirette hesap vereceğine inanan, iyiliklerle dolu bir amel defteri sunulmuşsa cennete, kötülüklerle dolu bir amel defteri sunulmuşsa cehenneme gideceğini bildiren mesaja inanan insan, bu dünyada dürüst olmak, düzgün yaşamak durumundadır. İslam tarihi boyunca Hz. Ali’ye nispet edilen fütüvvet adı verilen bir gençlik teşkilatı vardır. O gençler, hayatlarını inandıkları değerler uğruna kolayca feda edecek civanmertlerdir. Delikanlı; civanmert, idealine ve davasına canını vermeye hazır insan demektir. Gençlerin yaşları küçük olabilir ama fedakarlıkları çok yüksektir. O yüzden bizler gençlerimize sahip çıkmak durumundayız.” dedi.
Buluşma programı kılınan öğle namazının ardından balık ekmek ikram edilmesiyle son buldu.
@genc.diyanet.bodrum48 @camii_gencligi_gundogan