06.08.2018

MUSTAFA AYDIN

Antalya İl Müftü Yardımcısı iken, 06.08.2018 tarihinde İlçemiz Müftülüğünde İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Mustafa AYDIN; 1961 Yılında Muğla İli Yatağan İlçesi Katrancı Köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünün İlkokulunda tamamladı. 1972 yılında önce İzmir Kestane Pazarı sonra  Konya Fatih Kur’an Kursunda bir yıl okudu, 1973 yılında Aydın İmam-Hatip Lisesinde Ortaöğretimine devam etti. Lise ikinci sınıfın 2. yarıyılında İzmir İmam-Hatip Lisesine nakil oldu. 1980 yılında bu okuldan mezun olduktan sonra aynı yıl İzmir İlahiyat Fakültesine başladı ve bu okuldan 1984 yılında mezun oldu. 1985 de Eğridir Komando Subay Hazırlama Okulunda Askerlik görevine başladı.

1986 yılı Temmuz ayında Yedek Subay olarak askerlik görevini bitirdikten sonra aynı yıl Aydın İli, Kuyucak İlçesi Merkez Çarşı Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladı. İki yıl burada çalıştıktan sonra Konya İli Meram İlçesi Kürden Camii İmam Hatipliğine naklen tayin oldu. Burada Altı yıl İmam Hatiplik görevi yaptı. Görevinin son otuz ayında Konya İlinde açılan Selçuk Eğitim Merkezi (Müftülük-Vaizlik Kursu’nu 2. Dönem) bitirdi. 1994 yılı Eylül ayında Batman İli Gercüş İlçesine Müftü olarak tayin oldu. Buradaki görevinde üç yıl çalıştıktan sonra Aydın İli, Karacasu İlçesi Müftülüğüne naklen tayin oldu. Yedi yıl bu ilçede çalıştıktan sonra 2004 yılında Aydın İli Yenipazar ilçe müftülüğüne atandı. Sekiz yıl bu İlçede çalıştıktan sonra 2012 Yılı Kasım ayında Antalya İl Müftü Yardımcısı olarak tayin oldu, 06.08.2018 tarihinde ilçemizde göreve başlayan Müftümüz  Evli ve iki çocuk babasıdır.