T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Menteşe Müftülüğü

26.04.2026

Menteşe İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Sabah Namazı Buluşması, yoğun katılım ve samimi bir atmosferde gerçekleştirildi.

Menteşe İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Sabah Namazı Buluşması, yoğun katılım ve samimi bir atmosferde gerçekleştirildi.
Program, sabah namazı öncesinde Yasin-i Şerif tilaveti ile başladı. Ardından cemaatle birlikte sabah namazı eda edildi. Namazın akabinde evrad-ı ezkâr ve salavat-ı şerifelerle gönüller huzur buldu.
Programda konuşan İlçe Müftümüz Dr. Ertuğrul Akın, ibadetlerin hayatımızdaki yeri ve önemi üzerinde durarak yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla toplanan kurban hisselerinin, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle Filistin’deki mazlum Müslümanlara ulaştırıldığını ifade etti.
Namaz sonrası Kıran Mahallesi’nde, muhtarlığın destekleri ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla hazırlanan kahvaltı programında; çorba, gözleme ve çeşitli ikramlar eşliğinde gençler ve cemaat bir araya geldi. Kıran Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen bu buluşma, birlik ve beraberliğin güzel bir örneği oldu.
Program, gençlerle birlikte gerçekleştirilen doğa yürüyüşü ile devam etti. Kıran Mahallesi’nden başlayan yürüyüş, Sandalcık tepesine kadar sürdü. Akbük, Akyaka, Marmaris ve Datça sırtlarının görülebildiği noktada gençler keyifli vakit geçirerek bol bol fotoğraf çekildi, sohbet etti. Bu alanda Kıran halkı ve cami imam hatibi tarafından gençlere semaver çayı ikram edildi.
Bu güzel programın gerçekleşmesine katkı sunan Kıran Mahallesi halkına, muhtarlığa, cami imam hatibine, emeği geçen hocalarımıza ve katılım sağlayan tüm gençlerimize teşekkür ederiz.